V Регіональна науково-практична конференція «Фізична культура в закладах освіти: стан та перспективи розвитку»

З 24 по 26 травня 2024 року в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася V регіональна науково-практична конференція «Фізична культура в закладах освіти: стан та перспективи розвитку». В роботі взяли участь 102 учасники з 15 ЗВО. Організаторами наукового дійства виступила кафедра теорії та методики фізичної культури факультету фізичного виховання і спорту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Вона об’єднала науковців, педагогів, студентів і практиків, щоб обговорити актуальні питання та перспективи фізичної культури в закладах освіти, обмінятися досвідом і розробити нові підходи до впровадження фізичної культури у навчальний процес. Зокрема, з привітальними словами виступили: проректор з науково-педагогічної роботи ПНУ Сергій Шарин, директор департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович, декан факультету фізичного виховання і спорту ПНУ Ярослав Яців, завідувачка кафедри теорії та методики фізичної культури Ірина Іванишин.
Із пленарними доповідями виступили: начальник відділу науково-методичного забезпечення підвищення якості освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Заслужений працівник освіти України, кандидат педагогічних наук, старший дослідник ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (Київ) Галина Коломоєць – «Нова фізична культура: сучасний вчитель»; доктор педагогічних наук, академік УАН, Відмінник освіти України, професор Сергій Єрмаков – «Можливості проведення досліджень в умовах обмеження свобод та небезпечного оточуючого середовища» (Харківська державна академія дизайну і мистецтв, Харків); в.о. проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор Мар’ян Пітин – «Проблема парадигми підготовки в дитячому та юнацькому спорті» (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Львів); доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор Ігор Бакіко – «Особливості формування ціннісних орієнтацій школярів середніх класів у процесі рухової активності» (Луцький національний технічний університет, Луцьк); завідувачка кафедри теорії та методики фізичної культури, доктор наук з фізичного виховання і спорту, професорка Іванна Боднар – «Авторський підхід у групуванні школярів під час уроків фізичної культури: шлях до оптимізації інклюзивної освіти» (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, Львів); декан факультету фізичного виховання, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Віктор Шандригось – «Фізична підготовка учнів старшого шкільного віку засобами спортивної боротьби» (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Тернопіль).
Секційні засідання, стендові доповіді проводились на базі СОК «Смерічка» (с. Микуличин). Також, протягом двох днів учасники конференції мали змогу ознайомитись та практично перевірити свої фізичні кондиції під час майстер-класів з модулів програми фізичної культури НУШ «Фітнес-йога», «Туризм» та «Школа безпеки» (г. Ягідна 1216 м).
Підсумки, побажання, зауваження конференції висвітлені в Резолюції конференції, з якою можна ознайомитись на сайті кафедри та факультету!
Також, хочемо висловити свою вдячність всім делегаціям та представникам ЗВО. 🤝
За допопомогу в організації та проведенні конференції дякуємо декану факультету Ярославу Яціву, зав.заочного відділення Юлі Савіцькій, Наталі Грушецькій, студентам групи СОФК-11, 21 та 31 , сімейному спортивному центру «Камуродзан» та Гірській пошуково-рятувальній частині аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області! 🤝
Слава Україні 💙💛