Чемпіонат України з дзюдо серед ветеранів

     Доценти кафедри теорії та методики фізичної культури Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Світлана Мальона та Сергій Курилюк взяли участь у чемпіонаті України з дзюдо серед ветеранів у складі збірної команди майстрів Федерації дзюдо Івано-Франківська, який проходив у Дніпрі 17 вересня!
     Понад 250 учасників з усіх куточків нашої країни вели запеклу боротьбу за нагороди у 8 жіночих, і 8 чоловічих вікових категоріях. Серед них багато досить титулованих у минулому спортсменів, відомі тренери, судді і функціонери.
     Кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Світлана Мальона піднялась на п’єдестал, здобувши бронзову медаль у ваговій категорії до 63 кг у віковій категорії Ф-2.
    Кандидат психологічних наук, доцент, виконавчий директор Федерації дзюдо Івано-Франківська Сергій Курилюк супроводжував команду у якості тренера-представника.
     Також у складі команди випускники факультету фізичного виховання і спорту Андрій Серафин (випускник 2002 року) зайняв 2 місце у категорії +100 кг та Назар Білошапка (випускник 2020 року) у категорії 73 кг здобув срібло чемпіонату. Роман Білошапка (випускник 2014 року) учасник делегації, віце-президент федерації.
Необхідно зазначити, що ініціатором формування збірної команди майстрів та головним тренером є Дмитро Руденко – Президент Федерації дзюдо Івано-Франківська, який зараз навчається на другому курсі ОР магістр спеціальності 017 Фізична культура і спорт.