Популяризація та залучення молоді до нових видів рухової активності: стрільба з лука

       В рамках співпраці кафедри теорії та методики фізичної культури та відділення Національного олімпійського комітету в Івано-Франківській області, а також в розрізі залучення до навчального процесу відомих й успішних особистостей відбувся практичний семінар для студентів спеціальності 014-Середня освіта (Фізична культура) на тему: «Популяризація та залучення молоді до нових видів рухової активності: стрільба з лука»! Даний захід люб’язно погодилась провести Заслужена майстер спорту, срібна призерка Олімпійських Ігор в Сіднеї (2000 р.) зі стрільби з лука – Катерина Дубровіна!
Окрім отриманих теоретичних відомостей, а саме: історія зародження та розвитку стрільби з лука в Україні, особливості навчання й тренування, вікові особливості стрільби з лука, впровадження в програму олімпійських ігор.
        Студенти та викладачі, також, мали змогу спробувати себе в даному виді спорту на практиці. Де зрозуміли, що стрільба з лука є досить непростою, але одночасно захоплюючою руховою активністю! А ще, задати запитання Катерині Дубровіні. Учасники семінару цікавились – як досягнути успіху в даному виді спорту? Яка програма олімпійських змагань зі стрільби з лука, як відбувались олімпійські ігри в Сіднеї? В яких частинах України стрільба з лука є найбільш популярною?
        Неординарна особистість харків’янки Катерини Дубровіної та її відверті мотиваційні розповіді про життєвий та спортивний шлях викликали неабиякий інтерес у студентів та викладачів.
        На завершення домовилися про нові зустрічі у форматі проведення практичних занять та мотиваційних лекцій.