Карпатський щит

Наше студенство розпочало новий навчальний рік дуже інтенсивно, корисно й плідно! Мали честь бути запрошені на військово-патріотичну гру (вишкіл) «Карпатський щит» пам’яті Владислава «Патрона» Швеця, проходила 6-8 вересня 2024 року в Колочавській громаді, на околиці села Негровець. Дякуємо Ivan Havryl🤝
Близько 150 учасників гри з Рахівського, Тячівського, Хустського, Мукачівського районів, міст Ужгорода, Хмельницького, Вінниці, Івано-Франківська протягом трьох днів проходили вишкіл з військової, тактичної медицини та туризму.
Мета гри «Карпатський щит» — патріотичне виховання юнаків і дівчат та ознайомлення їх з навичками військової справи. Вишкіл у формі гри проводився досвідченими виховниками (більше 20 осіб) та демобілізованими через поранення військовими (інструкторами), кількість яких складала більше 20 осіб.
Першого дня був заїзд та облаштування базового табору відповідно до вимог безпеки та швидкої евакуації на випадок непередбачуваних обставин. Це стало вже першим практичним досвідом для вихованців: налагоджена робота кухні, забезпечення табору водою, дровами, іншими побутовими речами. А також навчання різного спрямування інструкторами.
Другий день провели у 8-кілометровому рейд-поході в гори, під час якого були подолання перешкод, виявлення небезпеки тощо. На шляху маршруту учасників чекали локації — контр-засадна підготовка, тактична медицина, снайпінг, корегування та радіообмін, транспортування потерпілого, приготування їжі — на яких вони вже мали можливість практично показати засвоєні знання.
Третій день був присвячений дронам різного класу, видам та навикам управління ними.
А підсумком гри стала розмова виховників та військових з вихованцями про важливу роль патріотичного виховання в умовах повномасштабного вторгнення заради майбутнього Української держави.
Також,щоденно були організовані ранкові руханки, динамічні перерви та ігри-знайомства, де студенти ОП 014 середня освіта (фізична культура)проявляли свої вже професійні якості☝️.